بهداشت

بهداشت

Version 30.8.11
Install +1 K
Category Lifestyle
Size 815 KB
Last Update 2016 March 16
بهداشت

بهداشت

Parmis
Version 30.8.11
Install +1 K
Category Lifestyle
Size 815 KB
Last Update 2016 March 16
View the antivirus scan results

Images

Introduction

More Info

در اصطلاح علمی به مجموعه قابلیت های فیزیکی، احساسی، روانی و اجتماعی که انسان را با محیط زندگی خود هماهنگ می سازد بهداشت گفته می شود که با مفهوم سلامت پیوند نزدیک معنایی دارد،


بهداشت در دامنه ای بسیار گسترده، همه قلمروهای زندگی انسان را پوشش داده، به دو شاخه اصلی «زیست محیطی» و «انسانی» تقسیم می شود که در بخش نخست، بهداشت هوا و جوّ، آب ها، گیاهان، جانوران و به طور کلی بهداشت محیط طبیعی زندگی بشر را شامل می شود و در بخش دوم، بهداشت محیط انسانی زندگی بشر در دو بخش فردی و اجتماعی و از سوی دیگر جسمی و روانی از قبیل نظافت بدن، پوشاک و مسکن، تغذیه ، خانواده ، محیط شهری، صنعت و فن آوری و بهداشت صوتی و تصویری و... را دربرمی گیرد.
*******************
دیدگاه قرآن
به این اصطلاح در قرآن تصریح نشده است؛ اما از واژگانی چون «طیّب»، «طهور» و مشتقات آن دو و نیز « شفاء » و در نقطه مقابل، « رجس »، « نجس »، « خبیث » و دیگر کلید واژه های مقاله پلیدی در کنار کلید واژه های مربوط به مقالات « آرامش » و «اضطراب» که به مبحث بهداشت روانی مربوط می شوند و نیز عموم آیات طبیعت در ارتباط با بهداشت محیط زیست، می توان دیدگاه قرآن را در این باره جست و جو کرد. طیب به معنای هر چیز خوشایند و پاک از آلودگی، خبیث به معنای هر چیز مادی و غیر مادی که پست و ناپسند شمرده شود، رجس و نجس به معنای هرچیز آلوده و کثیف به لحاظ طبیعی، عقلی یا دینی، طهور مصدر دیگر طهارت که گاه در نقش صفت مشبهه می آید، به معنای پاکیزگی جسمی و روحی و شفاء به معنای رفع بیماری و بازیافتن سلامت است.
***************************
ارزش دینی
در نگاهی کلی به آیات قرآن ، بهداشت و پاکیزگی ارزشی دینی شمرده شده و نقطه مقابل آن خبیث و ناپسند نامیده شده است: «قُل لا یَستَوِی الخَبیثُ والطَّیِّب...» ، از این رو خداوند پاکیزگان را دوست دارد: «واللّهُ یُحِبُّ المُطَّهِّرین» و در مواردی به آن سفارش کرده است: «و طَهِّر بَیتِیَ لِلطّائِفین...»
****************************
شرط تکالیف
خداوند از انجام هر کار زیانباری نهی کرده است: «... و لا تُلقوا بِاَیدیکُم اِلَی التَّهلُکَة...»تکالیف الهی و مسئولیتهای افراد، مشروط به عدم زیان جسمی و روحی گشته: «لاتُکَلَّفُ نَفسٌ اِلاّ وُسعَها لاتُضارَّ ولِدَةٌ بِوَلَدِها ولا مَولودٌ لَهُ بِوَلَدِه» که با عنوان قاعده «لاضرر و لا ضرار» در فقه مورد بحث قرار می گیرد.
*******************
این برنامه شامل سخنانی از بزرگان و پندهایی از آن ها در باره بهداشت و پاکیزگی می باشد.

**********************
با آرزوی موفقیت برای شما
گروه پارمیس

User Reviews - 501 Rates
4.5 from 5
5
4
3
2
1
رفـیـق ام کـجـایـی ... ؟
رفـیـق ام کـجـایـی ... ؟
2015/06/20
از حضرت امام سجاد علیه السلام روایت شده است که هر کس بعد از نماز عصر ده مرتبه سوره قدر را بخواند در اعمال نیک تمامی خلایق شریک است .
میلادپلنگ
میلادپلنگ
2018/11/04
عالیه عجب برنامه ای دمتون گرم؟؟همیشه ازاین کارا بکنین؟مرسی از برنامتون...میلادزارعی..ازلرستان.شهرستان دورود...
حانا
حانا
2018/01/23
درمورداحادیث قرآنی نوشته نکات جالبی داره اماروش درست بهداشت روننوشته